Toto

PREVIEW: HUJUNG MINGGU BESAR MENANTI UNTUK WPT VENETIAN

Dengan dua siri sudah ada dalam buku untuk 2021, Jelajah Poker Dunia kini menuju ke Las Vegas hujung minggu ini. WPT Venetian bernilai $5,000 dijalankan pada 5-9 Mac dan mempunyai jaminan $1.5 juta.

Pemain boleh melakukan perjalanan kembali ke Venice, Itali, dengan terusan, gondola dan pesona dunia lama yang dicampur dengan banyak poker. Ini menandakan lawatan itu kembali ke Venice buat kali pertama sejak 2019 disebabkan oleh wabak COVID-19. Tetapi jika nombor dari Terbuka WPT Lucky Hearts Poker adalah mana-mana panduan, pemain boleh mengharapkan kehadiran yang bagus.

The Venetian menawarkan bilik poker yang cemerlang dengan banyak keanggunan dan keselesaan. Tempat ini biasanya dianggap sebagai salah satu bilik teratas di Sin City. Aksi bermula pada hari Jumaat dengan satu lagi penerbangan permulaan berikut pada hari Sabtu. Juara WPT baharu akan dinobatkan pada hari Selasa, 9 Mac, dalam suasana yang cukup elegan dan acara berprestij.

Pada Musim XVII, Ben Palmer mengungguli bidang 734 untuk menambah namanya ke Piala Juara-Juara WPT Mike Sexton dan membawa pulang $431,655. Palmer adalah salah seorang pemain paling menang di hartanah itu dan kemenangan itu menandakan wang tunai ke-89nya di Venetian itu.

Ben Palmer WPT di Venetian

“Ia amat bermakna,” katanya selepas mendapat gelaran itu. “Ia adalah salah satu kasino di Vegas yang paling saya mainkan.”

Kembalinya WPT ke poker langsung telah dipenuhi dengan kejayaan setakat ini di Florida dan Rusia. Acara WPT Lucky Hearts di Seminole Hard Rock dan WPT Russia kedua-duanya menghasilkan jumlah yang besar. Acara Florida memusnahkan jaminan $1 juta, menghasilkan kumpulan hadiah $5 juta. Pemain boleh mengharapkan protokol keselamatan yang serupa seperti yang dilihat dalam acara tersebut termasuk keperluan topeng serta pembahagi Plexiglass antara pemain dan pembersihan kad dan cip secara tetap.

Di luar acara kejohanan, pemain Keluaran SDY boleh menjangkakan banyak acara menarik lain. WPT Venetian adalah sebahagian daripada Siri Pertunjukan Deepstack hartanah dengan 35 acara yang berlangsung hingga 28 Mac. Beli-masuk berjulat dari $200 hingga $1,100 dan siri ini termasuk beberapa jaminan bagus yang lain. Berikut ialah lihat beberapa sorotan pada jadual:

$1,100 NLHE UltimateStack ($250,000 jaminan) – Dua penerbangan bermula pada 8 dan 9 Mac dengan kejohanan berakhir pada 10 Mac.

$600 NLHE DoubleStack ($200,000 jaminan) – Ini adalah satu lagi acara besar dua hari dengan tiga penerbangan bermula pada 11-14 Mac.

$400 NLH MonsterStack ($80,000 jaminan) – Mereka yang mempunyai wang yang lebih kecil mungkin ingin melihat acara ini dengan dua penerbangan permulaan dan berjalan pada 15-17 Mac.

$1,100 NLH DoubleStack ($350,000 jaminan) – Tindakan susun berganda diteruskan dengan ini malah menampilkan pembelian masuk yang lebih besar. Pemain akan menemui dua penerbangan permulaan dalam acara ini yang berlangsung pada 18-20 Mac.

$365 NLH MonsterStack ($200,000 jaminan) – Berlangsung pada 23-28 Mac, acara ini menampilkan kumpulan hadiah raksasa pada harga yang lebih rendah, sesuai untuk pemain yang mempunyai bajet.

Pemain yang menuju ke Venetian mempunyai banyak perkara untuk diperiksa di luar bilik poker. Resort ini dianggap sebagai salah satu hartanah yang elegan di Strip. Daripada pelbagai pilihan hiburan dan permainan hingga ke bar dan restoran, tempat penginapan ini menawarkan penginapan tidak seperti kebanyakan.

Hartanah kakak bersebelahan Palazzo juga merupakan resort yang hebat dan menawarkan Result SGP kemewahan dan gaya juga. Grand Canal Shops menawarkan pelbagai pilihan untuk berjalan-jalan santai di kalangan gondoli yang mengayuh dayung semasa mereka hanyut di sepanjang terusan Venice. Hidangan Itali yang enak mungkin kelihatan sesuai untuk suasana Venice yang begitu lama.

Juara WPT seterusnya akan dinobatkan di salah satu tempat terbaik poker dan akan diberi ganjaran dengan hadiah besar yang lain.

Untuk panduan lengkap kepada WPT Venetian, klik di sini . Untuk jadual Siri Showdown Deepstack yang lengkap, klik di sini .

Sean Chaffin ialah seorang penulis bebas di Crandall, Texas, dan karyanya muncul dalam pelbagai laman web dan penerbitan. Ikuti dia di Twitter @PokerTraditions.