Toto

Kurang daripada 140k pelawat 7 hari pertama Minggu Emas Macau

Ketibaan pelawat ke Macau dalam tempoh tujuh hari pertama dalam tempoh https://slotonline.one/ percutian Minggu Emas musim luruh turun sebanyak 85.7 peratus daripada tempoh yang sama pada 2019.

Angka awal daripada Polis Keselamatan Awam bandar itu – disusun oleh Pejabat https://ippnw-students.org/ Pelancongan Kerajaan Macau – menunjukkan bahawa antara 1 Oktober dan 7 Oktober (Rabu), Macau mencatatkan 139,280 ketibaan pelawat.

Bilangan agregat ketibaan pelawat tanah besar dalam tujuh hari pertama Minggu Emas musim luruh tahun ini berjumlah kurang daripada 130,000, penurunan tahun ke tahun sebanyak 83.6 peratus.

Minggu Emas Oktober tahun ini menggabungkan Festival Pertengahan Musim Gugur berasaskan kalendar lunar, serta Hari Kebangsaan 1 Oktober China. Majlis Negeri China telah menetapkan 1 Oktober hingga 8 Oktober, termasuk, sebagai tempoh cuti.

Menurut data yang ada, Macau mengalu-alukan kira-kira 19,100 pelawat pada hari ketujuh tempoh cuti, turun 75.3 peratus dari segi tahun ke tahun.

Tahun lepas, kira-kira 974,000 orang melawat Macau sepanjang Minggu Emas musim luruh, yang berlangsung dari 1 hingga 7 Oktober. Pengiraan – lebih 81 peratus daripadanya melibatkan lawatan oleh Cina tanah besar – mewakili peningkatan tahun ke tahun sebanyak 10.3 peratus .

Semasa Minggu Emas musim luruh tahun lepas, Macau merekodkan purata kira-kira 139,200 penyertaan pengunjung setiap hari, menurut data rasmi.

Minggu Emas musim luruh 2020 telah dilihat oleh beberapa penganalisis pelaburan sebagai detik penting untuk mengukur kemungkinan kekuatan mana-mana kemunculan semula tahun ini dalam hasil perjudian kasar kasino untuk https://india-help.com/ pasaran Macau, selepas gangguan awal yang disebabkan oleh Covid-19. Keputusan setakat ini – dengan hanya tinggal satu hari lagi – mengecewakan , menurut beberapa penganalisis pelaburan dan orang dalam industri.